Linkbuilding

Linkbuilding heeft mijn onderneming gered. Het klinkt als een dramatische uitspraak met een sprookjesgehalte. Ik wil mijn ervaringen met linkbuilding echter niet verloren laten gaan. Ik zette een jaar geleden een website op gericht op de verkoop van hardhout. Het was een idee dat ik kreeg nadat ik in Letland was geweest. Ik had een goede vriend uit Riga en bezocht hem. Hij vertelde me over de potentie van hardhout in west Europese landen. De vraag is groot en er zijn weinig aannemers die de producten goedkoop kunnen aanbieden. Enfin, deze recensie is niet een promotieartikel voor mijn eigen onderneming. Het is wel een advies om een linkbuilding campagne op te laten zetten door 1Web.

Linkbuilding specialisten van 1Web

1Web is een online marketing bedrijf gespecialiseerd in alle facetten van search engine optimization (SEO). Vanuit deze rol adviseren ze internetondernemingen en helpen ze met het schrijven van teksten, het omschrijven van de site en het vergroten van het aantal links naar de desbetreffende website. Het vergroten van links wordt linkbuilding genoemd. De linkbuilders creëren backlinks waardoor zoekmachines doorhebben dat ze te maken hebben met een interessante website. Als er veel gerenommeerde sites linken naar jouw website, dan heb je waarschijnlijk nuttige informatie te bieden. In dat geval word je beloond met een hogere ranking.

Winstgevend

De basisprincipes van linkbuilding zijn simpel. Helaas zit er een wereld van do´s and don´t achter het ogenschijnlijk gemakkelijke proces. In dit proces maken veel sites fouten en belanden zodoende in de zoekmachinemarge. Het blijft gerommel in de marge. Doordat ik 1Web inschakelde ben ik uit de marge geklommen. Elke dag steeg ik een beetje. Ik klom naar de top en zag het bezoekersaantal stijgen. Naarmate het bezoekersaantal verder steeg, nam ook de afname van hardhout toe totdat ik een winstgevend bedrijf in handen had.